Zeist | 30 juli 2020
De Reehorst Zeist

Het moet fijn werken zijn in een gebouw dat zo in verbinding staat met de natuur eromheen. Voor het tijdschrift Blauwe Kamer maakte ik een fotoreportage van het nieuwe kantoorgebouw van Triodos en landgoed De Reehorst in Zeist. 

Sinds de oplevering in 2019 regent het prijzen voor het ontwerp van RAU Architecten. Architectenweb riep het uit tot kantoorgebouw van het jaar en het won de Cobouw Award voor het meest duurzame project. Mensen waren er vanwege de coronacrisis weinig, maar het is niet moeilijk voor te stellen hoe prettig het is om hier te werken. De volledig glazen gevels zorgen voor voldoende daglicht in het gebouw en een onbelemmerde blik naar buiten. 

Ook het omliggende landgoed is door Arcadis opnieuw ingericht. Eén van de belangrijkste ingrepen was het verplaatsen van de parkeerplaats naar de rand van het landgoed. Waar voorheen de auto’s stonden, ligt nu een langgerekte vijver die het bankgebouw weerspiegelt.

Webdesign: Selli.nl